2015-07-28

LCHF-chokladbollar recept


Receptet på de goa chokladbollarna är mycket enkel :)


150 g smör
0,5 -1 dl sötning som passar dig o din smak, jag hade Sötrix hemma)
3 msk kakao
2 tsk vaniljpulver
3 dl Fibrex (som jag lagt i blöt innan för att mjuka upp de)
Så mkt kallt starkt kaffe du vill ha.
Jag brukar alltid ta lite extra av allt just för att jag är en-extra-allt-tjej haha. Närå, men just vaniljen, kaffet o det söta tar jag alltid lite extra av så vet jag att det passar just mig men du får anpassa din egen smak :-) Men beroende på hur mkt kaffe du har i så får du anpassa mängden Fibrex... se till att degen är rullbar bara så blir det bra! 
Garnering:
Kokos eller nötter. Ekologiska
Så här gör du:
Lägg Fibrexen i lite blött under tiden du gör det andra. 
Rör samman smöret och sockret till en porös konsistens. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg. Strö ut kokos eller nötter på en tallrik. Forma degen till bollar och rulla dem i kokosen eller nötterna. 
Placera chokladbollarna i kylskåp eller i en sval och låt stelna.
MUMS!!

LCHF-cokladbollar



För en tid sedan så gjorde jag dessa goa chokladbollar. Jag vet inte men jag tror de är LCHF-anpassadde. Receptet kommer i nästa inlägg.

När jag gör bakverk eller som i detta fallet nåt "enkelt" så vill jag, eller kravet från min sida, är att det ska smaka så näääära det bara går till det ursprungliga. Varför är det så när man ändå inte ska äta socker och sött? Jo, för att det är det man är van vid och ska jag äta nåt sött överhuvudtaget så ska det fantamig smaka GOTT!! Och kännas som att det är värt att stoppa i sig. 

Även om en kaka är nyttig - smakar den inte gott eller iaf påminner om det traditionella - ja då kan det kvitta att äta sött anser jag. Då kan man lika gärna tugga ett tuggummi (sockerfritt såklart) för att bli av med det värsta suget. 

Iaf...  Inom LCHF har jag läst att man iband använder Fibrex. Jag har den grova sorten hemma men den finns ju även som strömald. Vilket jag nog kommer prova nästa gång. Produkt: Fibrex

Men denna gången när jag gjorde dessa chokaldbollar så ville jag gärna ha samma känsla och textur som havregrynen ger så då blev det grovmalen. Självklart kan man ju ha i havregryn (glutenfria) istället för Fibrex (men ha i Sötrix, Sukrin, honung istället och INTE vitt socker) men då ska du nog ha nått din målvikt, vara nära den eller ha sån pass kontroll över ditt sötsug att du inte trillar dit. Det gäller ju sötman överlag.

Lite info hämtat från Finaxglutenfritt.se"
Fibrex är ett glutenfritt, torkat fiber som kommer från sockerbetor. Det har ingen smak och används särskilt till glutenfri bakning eftersom det gör brödet saftigare och ger längre hållbarhet. Fibrex är också en perfekt ingrediens vid matlagning för att få extra fiberinnehåll i exempelvis färsrätter, soppor och panering. Användning: Tillsätt ca 3 msk Finax Fibrex och 1 dl extra vatten per 450 g mjöl."

Hämtat från Dansukker.se
Fibrex är en kostfiber, gjord av betfiber. Fibrex är naturligt fri från gluten och är därför en självklar fiberkälla för glutenintoleranta! Dess höga, vattenhållande förmåga gör Fibrex till en utmärkt råvara i baknings- och matlagningssammanhang. Bröd får förlängd hållbarhet. Färsrätter blir saftigare och godare. Blanda Fibrex i din müsli och få ett högre kostfiberinnehåll..


2015-07-26

Low carb-burgare

Det var på denna tiden då man åt kött... jisses....

Low carb burgare iaf... nåt bra iaf :-)

I oktober detta året är det 5 år som vegetarian! Best desicion EVER!!!

Älskade Mamma


Min vackra vackra mamma som 17-åring (tror jag.)

Why oh WHYYYY sparade du inte dina kläder???????  =)

(Psst... de hade ändå inte passat mig... hon hade strlk 34/36 :-O )

Life's unfair =)

2015-07-25

Det finns inget...

...dåligt väder utan bara dåliga kläder sägs det ju.

But we all know that ain't true :-)

I morse när jag vaknade så duggade det lite. Kunde inte sova längre för kände att jag hade ont i ryggen och det kvittade vilken ställning jag försökte få till så försvann det inte ändå så... jag gick upp, satte på kaffet och sen ut på uteplatsen och njöt av min ensamhet (förutom Bella, min svans då förståss). Sen helt plötsligt kände jag hur det tilltog mer och mer och till slut vräkte det ner. Och började åska. Hua!

Morgonkaffet är HELIGT! 





Smatter smatter... 

Dagens Frukost


Pones (LCHF-Scones med Pofiber) SÅ galet goda som rostade! På det hade jag stekt ägg, salladsblad, gurka och paprika! Och en god kopp kaffe till! 

2015-07-20

"Syskon"kärlek

Det är ingen nyhet att Bella älskar att jäklas med sin "narr" haha.

Dagens Frunch/Brunch

Blev en jättegod omelett gjord på två ägg, tomat, färsk timjan, örtsalt och vitlöksost. Så gott!!


Till och med hundarna gillade den och då är det ett gott betyg för kräsnare hundar får man leta efter
:-P


Snart uppäten. Mums!

Nu blir det ut och hjälpa till att fälla idegranar på baksidan som inte fyller någon som helst funktion. De funkar (har väl funkat) mer som en avgränsare mot åkern men de är inte nödvändiga där de står ändå eftersom det ändå inte är fönster just där så de skulle kunna funka som insynsskydd. 

Man får börja se trädgrådsarbete o dyl. som motion så kanske det blir roligare/lättare haha. Odling av ätbara grejer och blommor är ju skitkul men röjning och krattning och sånt.... nja... det är ett nödvändigt ont. 




Glömde...

Jag skulle ju visa er igår de där jeansen jag inte fick upp över  höfterna. Det kommer idag för idag mår jag bättre.

Blev så konstigt illamående i magen igår. Eller inte illamående på det sättet men kände mig väldigt spänd och hård (Wish it was magmuskler *skratt*). Precis sån där magknip när man måste besöka ladiesroom men hände iiiiingenting. Ställde mig frågan om det kan ha varit chiafröna jag åt lite av på morgonen? Kanske?

Kanske inte är så smart att blanda de med lite grädde, ananas, hallon och apelsinsaft. Allt ekologiskt och från egna odlingar förståss. Ja utom ananasen oxh apelsinen förståss. Men de var ändå ekologiska.

Ser inte så aptitligt ut kanske men det var rätt OK. Inte lika god som den förra jag gjorde med apelsin och egna jordgubbar dock som nedan =)


Ser inte så aptitlig ut denna heller men denna var dock MYCKET godare än den jag gjorde i förrgår men antar de fyller samma funktion. 

Hörs sen :)

2015-07-19

Ladugårdväggen provar gamla jeans :-)

Haha herregud jag var nyss med om nåt traumatiskt!

Nädå så traumatiskt var det inte. Men något positivt är ju att jag istället för att bli ledsen och nere så tänkte jag att: (jag har en tendens att tänka på blandad svengelska ibland haha) "näää this is fucking IT!!!" Nu är det bloody enough!!!"

Jag ska säga det rakt ut!

Jag väger idag (vägde mig för 10 min sen) 90,8 kg!!

NITTIO-KOMMA-ÅTTA KILO!!!

Igår vägde jag 91,3 så det går väl neråt hahaha.

I alla fall... fick för mig att prova ett par jeans som jag inte haft på superlänge... (strlk 44) Jag visste redan på förhand att de inte skulle passa och att jag inte skulle kunna knäppa de... so far so right... MEN... fick inte ens upp de över höfterna och sen tog det tvärstopp. Jag bara gapade och tänkte WTF??

Nä nuuu jävlar får det vara nog! Nu räcker det!

Ska visa bilder sen! Ni kommer nog få er ett gott skratt för det fick jag... även om det egentligen inte är så kul! Har flera garderober med fina kläder som jag använt väldigt lite resp. aldrig använt alls. Så ska det inte vara... som sagt. Visar bilder sen :-)

2015-07-09

Grillat idag igen

Kan ju inte få nog av grillat. Det är ju SÅ GOTT! Särskilt min lax. Åhhh så gott så jag dör! :-)


Mysigt med lite tända ljus i detta tråkiga regniga väder :/



Önskar en en underbar kväll! 

Gårdagens middag


Martin var i Köpenhamn igår och skrev något slags prov jag inte har en aning om vad det är. Det har nåt med arkitektur för hans jobb att göra. Han klarade det (som jag trodde) och var så glad och ville grilla sig en fet biff på kvällen och dricka öl :-) Jag hade varit iväg hos syrran i Staffanstorp under tiden han var där så jag passade på att  handla lite inför kvällen. Egentligen behövde jag inte handla nåt (som vanligt) men det blir ju så när man går in i en affär :-)

Hursom... väl hemma så började det öööösregna! Det verkligen vräkte ner! Jaja, vad gör man då? Jo man flyttar grillen till carporten istället haha. så... Vi fick vårt grillat :-)

Lite bilder?




Det var ju inte läge att sitta i uterummet och äta, det var... brrr... kallt! Så det blev till att sitta inne och äta men det gick precis lika bra. Jag blev nog lite på kanelen tror jag (drack alldeles för mkt av det goda vinet Zafrica. Ett rött vin. Jag brukar sällan tycka om röda viner (är mer en vitt-vin-tjej) men detta är så himla gott för att vara rödtjut så det blev för mkt av den varan igår. 00:30 stämplade jag ut för då vart jag så illamående (inte bara vinets fel ;-)) så då gick jag och la mig och jämrade mig. I morse vart jag dock OK igen.

Zico gillar att tugga på papp hahaha.


Önskar er alla en fortsatt fin kväll!

2015-07-08

Min önskan slog in...

Det blev uppehåll på promenaden och nu har det regnat ett tag ;-) Wohooo gött!! 

Sömnlös natt

Vad passar då bättre än att gå upp o göra Chiapudding till frukosten imorrn. Apelsin/Jordgubbssmak med touch av vanilj. Längtar redan!! 

Nu är det Do or Die, vinna eller försvinna saom gäller för mig nu! Iofs kanske dumt att trycka i mig 2 finn crisp med SMÖÖÖÖR på då. Men jag äter ju LCHF så det e ju lugnt... Tänker mer på klockslaget haha. Jaja nu kommer jag kunna somna ialla fall :-)

   
 

Godnatt mina fina. Puss & Kram <3 p="">

2015-07-07

Dagens Middag

Blev för min del lax (som vanligt) och kyckling till Martin! Receptet jag använde kan du hitta Här
Såååå gott!!!

Nu blir det att kolla klart på True Detective och sen blir det snabb promenad med doggisarna. Hoppas bara på uppehåll från regnet. Kan gott bli oväder inatt istället. Så härligt med smatter mot fönstret när man ska sova. 

BellaBäng

Fru tiggare. Allt jag har ska hon ha. Hon ser troligtvis mig som sin tjänare/narr...
 

MAAAAT

Var så hungrig och orkade inte ställa mig och gör nåt avancerat så fick bli kaffe med utgången grädde (who cares, It tastes the same hehe) finn crisp med avokado o min Goa skaldjursröra. MUMS!

2015-07-06

Första kvällsrundan avklarad 

  
Vart ute och sprungit med vår ena jacke. Fy faaaaaaaan va dålig kondis jag har!!! Det är skamligt alltså...
Nu film och kaffe... 50 to 1 :-)

Seeeelfies

   
    
 

Den sista bildens psychouttryck när inte fototouchknappen reagerar när man ska fota hahahaha. 

4 am morningcall

  
Och då ser det ut så här ute hos mig... Regnet, åskan och blixten och dundret verkar inte ha gjort sitt (fortfarande hot as hell) men vi får väl se 😀 svårt att sova är det i alla fall....

2015-07-05

Räkmacka och Furious 7

Räkmacka till middag ikväll. Typ det enda Jag ätit idag så det smakade bra 😉 
Nu back till Fast and The Furious 7. Känns lite märkligt att titta då det var Paul Walkers sista film... :-(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...